Wat is NLP- Paardencoaching?

Paarden zijn meesters in het lezen van non-verbale signalen en reageren, geven feedback op deze innerlijke gevoelens, energie, lichaamstaal en gedrag.

Dit komt doordat paarden kuddedieren zijn en van nature ook vluchtdieren. Hierdoor zijn ze altijd bezig met het scannen van hun omgeving en communiceren met de kudde om zichzelf en de kudde veilig en in balans te houden. Om deze rede zullen wij, zodra we deel gaan uitmaken van de omgeving van het paard ook direct ‘gelezen’ en geanalyseerd worden.

Een paard leeft in het hier en nu en is congruent (is volledig met elkaar in overeenstemming) in zijn denken, voelen en gedrag.
Wij als mensen zijn hier vaak anders in, wij denken zus, wij voelen zo en wij doen dat!

Deze disbalans in energie voelt een paard haarfijn aan en zal dit als feedback teruggeven middels zijn gedrag of de tekorten in gedrag gaan spiegelen of uitdagen.

Tijdens een coaching met paarden maken we gebruik van dit natuurlijke gedrag van een paard. En zullen de oefeningen met het paard en de materialen waarmee we werken, inzichten ontluiken in je eigen gedachten, gevoelens en gedrag.

Met als doel…
net zo in balans, congruent en krachtig
als een paard in het leven te komen staan!

Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om op een zo’n ontspannen mogelijke manier samen te werken. Daarom biedt ik verschillende opties en omgevingen aan.
Tijdens de verschillende coaching methodes, kunnen we online werken maar ook live in mijn praktijkruimtes of op locatie b.v. bij je thuis of in de natuur voor een coaching met paarden.

Op de foto hierboven zie je mijn ‘hulpcoach’ Guusje, zij kan o.a. ingezet worden als ‘hulpcoach’ tijdens een paardencoaching.
Het is magisch om te zien en te ervaren hoe treffend een paard ons kan spiegelen en kan ‘vertellen’ wat de onderliggende waarde is van hetgeen je ervaart als je probleem.

Achter elk probleem schuilt n.l. een positieve intentie, een bepaalde waarde. Wat inhoud dat hetgeen je nu ervaart als probleem dat, die gedachten, gevoelens of dat gedrag, ooit ergens een oplossing, een beste of meest comfortabele manier voor was om het zo te doen, om je b.v. te beschermen of je veilig te stellen.

Maar nu, nu is de situatie veranderd en kan en mag je anders gaan denken, voelen en handelen om op een gewenste manier in het leven te komen staan, in balans, congruent met wie jij wilt zijn en volledig in je kracht om jouw weg te vervolgen!

Wil je dit?

            Maar ervaar je nu nog in je leven;

  • Belemmerende gedachten om nieuwe stappen te zetten?
  • Gevoelens die ervoor zorgen dat je niet kan functioneren zoals je graag zou willen?
  • Gedrag dat een negatieve invloed heeft op jezelf of je omgeving?

            Maak dan een afspraak voor een kennismaking & advies gesprek.